Naar de inhoud
  • Spinnenweb

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home kunst in de openbare ruimte kunstwerken kunstwerk bekijken

Kunsthekwerk

Kunsthekwerk
Kunsthekwerk

Kunstenaar: Wout Admiraal ( - )
Straatnaam: Vrouwgelenweg- Jacobuslaan
  De Volgerlanden
Jaar van plaatsing: 2011

Omschrijving:

Ambachtelijk smid Wout Admiraal heeft zich voor deze opdracht laten inspireren door de locatie. De Vrouwgelenweg, de historische lintbebouwing die door De Volgerlanden loopt, ontmoet hier de eigentijdse Vinex-architectuur. Dit levert een groot contrast op; tussen de verschillende bouwstijlen en tussen oud en nieuw. Admiraal past dit ook toe op het strakke en moderne hekwerk langs de Jacobustocht, door het hekwerk uit te laten groeien tot een ambachtelijk, uniek handgesmeed hekwerk.

In dit traditioneel gesmede hekwerk zijn aloude motieven verwerkt zoals het acanthusblad. In Nederland kennen we de acanthus als de stekelige berenklauw. Deze plant met sierlijk krullende bladeren is veel gebruikt als versiering in de Oud-Griekse architectuur, op de kapitelen van zuilen en op friezen. Wout Admiraal combineert dit historische motief met verschillende (fantasie)bloemen; een roos en lelieachtige kelkbloemen. Wout Admiraal laat met dit hekwerk zien dat traditie en ambachtelijkheid heel goed samen kan gaan met verbeelding en fantasie.
 

print

Printen
 
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia foursquare.com/gemeentehia

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht