Naar de inhoud
  • Spinnenweb

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home kunst in de openbare ruimte kunstwerken kunstwerk bekijken

Oude tijd, nieuwe tijd

Oude tijd, nieuwe tijd

Kunstenaar: Jaap Hartman
Straatnaam: Laan van Welhorst
  De Volgerlanden
Materiaal: Brons, Natuursteen
Jaar van plaatsing: 2008

Omschrijving:

Op de grens van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht staan twee beelden, de oude tijd en de nieuwe tijd. De beelden zijn geschonken door de Rabobank ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het filiaal Hendrik-Ido-Ambacht/Zwijndrecht.

De beelden staan symbool voor de gemeente Zwijndrecht en gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en stellen de oude en nieuwe tijd voor.
"De oude tijd" laat drie figuren zien. Voorop een boer met onder de ene arm een schoof vlas en een sikkel in de andere hand. Vlas is een product wat in deze streek veel werd verbouwd en bewerkt. De laatste figuur staat voor een bewoner uit deze streek met een schep op zijn schouder, wat arbeid verbeeld. Middenin staat een vrouw met een mand onder de arm, vol met geoogste producten. Dit laat zien dat de basis voor de welvaart in het verleden is gelegd.
"De nieuwe tijd" laat vier figuren zien. Voorop een man met een grote hamer die staat voor de scheepsbouw, een industrie die zich sterk ontwikkelde. Hij heeft een klein kind naast zich dat stapt en wijst naar de toekomst. Bindend in het midden draagt een man samen met de andere een balk, symbool van bouwen naar een betere toekomst. De laatste figuur is een man met een attachécase, symbool van het computer tijdperk.
 

Plattegrond:

print

Printen
 
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia foursquare.com/gemeentehia

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht